Vežbe za sticanje kontrole nad sopstvenom ejakulacijom

Vežbe za sticanje kontrole nad sopstvenom ejakulacijom

Ovde ćemo vam predstaviti niz vežbi koje će vam pomoći da bolje upoznate sopstvenu seksualnost i kako vežbanjem naučiti da bolje kontrolišete svoju ejakulaciju. Vežbanje ovih vežbi će vas upoznati sa različitim osećajima u vašem penisu i razviti svest o tome šta možete da uradite. Pre toga evo nekih činjenica sa kojima bi trebalo da se upoznate.

  1. Prevremena ejakulacija je veoma čest problem za muškarce. Otprilike 30% muškaraca kaže da nije zadovoljno svojom sposobnošću da kontrolišu orgazam. Muškarci su uvereni da svi ostali mogu da izdrže dovoljno dugo.
  2. Često glavno pitanje postaje „Hoću li izdržati sa njom?“, i time zadovoljstvo i uživanje postaju manje važni od performansi.
  3. Muškarci misle da je njihov problem to što se prebrzo uzbude, pa pokušavaju da nađu nešto što bi ih „rashladilo“ (misle na fudbal ili pokušavaju da izračunaju neke složene matematičke zadatke). Verujem da je rešenje da naučite da OSTATE na visokom nivou uzbuđenja odnosno da naučite da ostanete na tački između ejakulacije i stanja jake fizičke nadraženosti.
Vežbe za sticanje kontrole nad sopstvenom ejakulacijom
  1. Mnoge partnerke su ubeđene da su muškarci sebični – da ih zanima samo njihov orgazam i nije ih briga što ona nije zadovoljna. Ali u stvari, većina muškaraca zbog toga oseća sramotu i poraz, a ne ushićenje. Za većinu muškaraca koji vrlo brzo dožive orgazam, subjektivno iskustvo njihovog orgazma je slabog intenziteta.
  2. Razgovor sa partnerom o svojim brigama i učenje o partnerovim željama i brigama značajno će smanjiti pritisak koji osećate u vezi sa kontrolom sopstvenog orgazma.
  3. Važi i suprotno: ako ne razgovarate sa partnerom o svojim brigama i nastavite da ih krijete, pritisak će se povećati, a napetost će otežati seksualni život i lišiti ga zadovoljstva.
  1. Važno je da znate nešto o seksualnim interesima i potrebama vašeg partnera. Muškarci često misle da „pravi muškarci“ mogu da prodiru teško i kontinuirano dugo – što brže i duže, to bolje za žene. Većina žena se ne bi složila sa ovom pretpostavkom.
  2. Vežbanje i učestalost vežbanja su presudni. Gotovo svi muškarci će imati manje kontrole nad ejakulacijom ako nisu imali seks duže vreme.

Vežbe koje predložemo mogu izgledati pomalo mehaničke, ali su dizajnirane da vam omoguće da predvidite šta će vas približiti orgazmu i šta možete da uradite da ga odložite.

Faza 1:

Masturbirajte kao i obično dok ne osetite da se orgazam približava. Pokušajte da obratite pažnju na osećaje u penisu koji vam govore da se približavate orgazmu. Možda ćete osetiti pojačano golicanje na vrhu penisa ili punoću u preponama. U tom trenutku prestanite sa samozadovoljavanjem i snažno pritisnite penis palcem na gornjoj strani i srednjim prstom na donjoj strani, bilo u korenu ili neposredno ispod vrha penisa (glavića) dok osećaj da ćete svršiti ne popusti

Gledajući na sat, sačekajte 1 minut, pa ponovite prethodni korak, odnosno masturbirajte dok ne dođete do tačke gde sledi orgazam. Merite koliko vam je potrebno da dođete do te tačke.

Prestanite da masturbirate i pritisnite ponovo. Sačekajte 1 minut i ponovite ceo postupak još dva puta.

Četvrti put nastavite da masturbirate i fokusirajte svoju pažnju na osećaj u penisu, nastavite do orgazma.

Pokušajte da radite fazu 1 tri puta nedeljno tokom dve nedelje. Verovatno ćete primetiti da vreme čekanja vrhunaca povećava, potvrđujući napredak ili pozitivnu promenu.

Ako smatrate da je jedan minut predugačak (po pravilu se dešava da potpuno izgubite erekciju), smanjite vreme pauze na 30 sekundi.

Faza 2:

Redovnom vežbom primetićete da ste počeli da učite šta treba da uradite da biste sami odlučili kada ćete doživeti orgazam. Možete usporiti ritam masturbacije, ranije prepoznati nivo uzbuđenja i nadražaja ili ranije primetiti kada treba prekinuti stimulaciju.

U ovoj fazi bih želeo da vas ohrabrim da pokušate da održite visoko uzbuđenje. Ako nivo 10 znači da ćete ejakulirati, pokušajte da se držite nivoa 7,5 ili 8. Započnite svoj normalni obrazac masturbacije podizanjem nivoa uzbuđenja. Pokušajte u svom umu da odredite koji je vaš nivo uzbuđenja dok se fokusirate na penis i prepone. Kako se približavate nivou 6 ili 7, usporite ritam masturbacije tako da zadržite konstantan nivo uzbuđenja. Može doći do pojačanog osećaja golicanja u penisu, praćenog povećanjem pritiska ejakulacije. Usporite tempo, ali pokušajte da održite konstantan nivo nadražaja. Za one koji više vole „mehanički“ model objašnjenja, zamislite da vozite auto sa menjačem i da ste stali na brdu. Vaša leva noga je na kvačilu, a desna na gasu. Balansiranjem između ove dve poluge možete sprečiti da se automobil kreće napred ili kotrlja nizbrdo. To je ono što želite da naučite. Može se desiti, kada ovo vežbate u početku, da ne odredite dobro nivo uzbuđenja i da odjednom „skočite“ sa nivoa 7 na nivo 10. Ne brinite o ovome. Pokušajte da zapamtite svoje senzacije, i sledeći put kada budete vežbali ovu fazu, idite sporije, ali ipak pazite da nivo uzbuđenja bude visok i konstantan.

Nakon što ovo uradite nekoliko puta, primetićete da možete da zadržite isti, visok nivo uzbuđenja. Primetićete promenu u vašoj osetljivosti na nadražaje. Nakon što ste na ovom nivou 10 ili 15 minuta, primetićete da vam je lakše da održite uzbuđenje na visokom nivou i da ne doživite orgazam. Cilj ove faze je da vas nauči da zadržite isti nivo uzbuđenja oko 15 minuta, nakon čega se možete pustiti i ejakulirati. Primetićete da će intenzitet vašeg orgazma biti visok!

Faza 2a:

Nastavite da vežbate kao i ranije. Idealno bi bilo da vežbate najmanje tri puta nedeljno. Učestalost je izuzetno važan faktor u učenju sticanja kontrole. Uporedite ovo sa obukom koju sportisti prolaze kako bi u potpunosti savladali sport kojim se bave. Vežbaće iznova i iznova – ponavljanje je ključ – sve dok proces ne postane donekle automatizovan, dok telo ne nauči da radi nešto što ranije nije znalo.

Tokom ove faze želim da vas upoznam sa pubokokcigealnim ili PK-mišićem. Ovo je mišić koji stežete kada želite da zaustavite tok urina. Dok izvodite prethodnu vežbu, želim da saznate šta se dešava kada namerno stežete taj mišić – obratite pažnju da li osećate da ste bliži orgazmu ili vam pomaže da ga odložite. Zatim opustite mišić i posmatrajte kakav efekat ima. Posle toga, vežbajte spore, postepene kontrakcije mišića. Možete da vežbate da kontrolišete ovaj mišić skoro bilo gde i bilo kada. Radeći ovo, postajete svesniji osećaja u genitalnoj oblasti. Za neke muškarce, kontrakcije mogu odložiti orgazam, za druge mogu da ga ubrzaju. Za većinu muškaraca, postepene i delimične kontrakcije će im omogućiti da odlože orgazam, omogućavajući im veću ulogu u odlučivanju kada će ga doživeti.

Faza 3:

Jedina razlika između ove faze i prethodnih je dodavanje lubrikanata (sredstva za vlaženje). Oni će oponašati osećaj penisa kao da je u vagini, što je više stimulativno od „suve“ masturbacije. Ponovite vežbe koje ste praktikovali i obratite pažnju na razliku u osećaju.

Dodatak: Da li ćete vežbe iz faze 1, 2 i 3 vežbati sami ili uz pomoć partnera, stvar je ličnog izbora. Neki muškarci vole da sami savladaju veštine, osećaju potpunu slobodu bez pritiska nastupa. Neki vole da odmah uključe svog partnera. Vodite se onim što vam je ugodnije.

Faza 4: Uključivanje partnera

Ako ste u dugoj i stabilnoj vezi, verovatno ste se oboje složili da želite promenu u svom seksualnom odnosu. Upravo objašnjene vežbe su vas pripremile za sledeću fazu. Ako tek započinjete novu vezu, preporučujem vam da upoznate osobu sa kojom ste pre nego što stupite u seksualne odnose. Važno je da imate osećaj poverenja i udobnosti i da osećate da možete biti otvoreni u vezi. Iako se čini da otkrivanje seksualnih problema nije naročito „muževno“, ako ih sakrijete samo ćete povećati već prisutnu tenziju i smanjiti mogućnost kontrole orgazma. Štaviše, biće vam teško da se usredsredite na razigranost i uživanje, a biće vam i teže da odagnate brige o uspešnosti.

Nakon što ste završili vežbe iz faze 1, 2 i 3 (sami ili sa partnerom), spremni ste za novu fazu u kojoj ćete penis uvesti u vaginu. Zapamtite da ćete oboje biti malo nervozni zbog prelaska na novi nivo intimnosti i da ćete možda imati manje kontrole i brzo ejakulirati. To nije neuobičajeno. Možda će vam biti udobnije prvi put ako legnete na leđa i pustite partnera da bude na vrhu. Dozvolite joj da uhvati penis i stavi ga na ulaz u vaginu. U početku samo držite penis na ulazu u vaginu i koncentrišite se na senzacije koje izaziva u vama. Ako se osećate kao da ćete ejakulirati, recite joj da ga skloni. Cilj ove faze je pokušaj uvođenja penisa u vaginu, obraćajući pažnju samo na osećaj koje se izaziva, bez stavljanja penisa u vaginu.

Razmislite o tome šta ste naučili u prethodnim vežbama i fokusirajte se na ono što osećate u predelu genitalija.

Pritiskom na koren penisa palcem na vrhu i kažiprstom na dnu smanjiće se pritisak ejakulacije. Kada osetite da imate kontrolu, vaš partner može polako da počne da se kreće. Obratite pažnju na nivo uzbuđenja – pokušajte da ostanete na nivou od 7,5 upravljajući pokretima vaše partnerke. Nakon što ste tri ili četiri puta bili blizu orgazma, dozvolite sebi da doživite orgazam. Nakon što doživite orgazam, pitajte svoju partnerku šta želi da uradite za nju…

Moguće je da je raspoložena da „uzvrati uslugu“, a moguće je i da u tom trenutku ne želi dalju stimulaciju. Razgovor o očekivanjima i onome što je ugodno smanjuje potrebu za „čitanjem misli“. Govoriti jedni drugima kako želimo da budemo stimulisani, šta nam se sviđa i zbog čega se osećamo dobro – kao i šta izaziva potpuno suprotan efekat – je pravi način da se uverimo da postoje načini da jedni drugima pružimo osećaj uzbuđenja i seksualnosti zadovoljstva koja nisu nužno vezana za sam seksualni čin.

Vežbanje i učestalost su najefikasnije stvari koje možete da uradite da biste imali što veću kontrolu nad ejakulacijom. Važno je napomenuti da će biti situacija u kojima ćete vrlo brzo ejakulirati i kada jednostavno nećete moći da kontrolišete svoj orgazam. Podsetite se ponekad trenutaka kada ste se osećali dobro zbog napretka koji ste napravili i da je taj napredak bio stvaran. Ako se koncentrišete na neuspeh, postoji mogućnost da se emocionalno udaljite od partnera, što će imati negativniji efekat od samog prevremenog orgazma.

 

NAŠ KOMENTAR..

 

Nemam posebno mišljenje o prednostima tehnike pritiska u odnosu na stop-start tehniku. Preferiram tehniku pritiska samo zato što tera čoveka da radi. Kratkoročno može pomoći jer odvlači pažnju, pritisak pruža novi osećaj koji se razlikuje od iskustva povećane osetljivosti penisa. Naravno, ukoliko sve ovo ne daje zadovoljavajuće rezultate uvek su tu preparatii iz naše ponude www.kamagrapotencija.rs kao što su Super Kamagra 2in1 ili Super Vikalis koji će sav ovaj posao uraditi umesto vas…

Team Kamagrapotencija

Proizvodi za potenciju